Asistență și consultanță gratuită fermierilor cu exploatații de semi-subzistență

By | Știri | No Comments

Începând cu luna octombrie 2014, Civitas Consulting va oferi asistență și consultanță gratuită fermierilor cu exploatații de semi-subzistență de pe teritoriul Gal Someș Transilvan și Gal Câmpia Transilvaniei prin proiectele „Consultanță și asistență pentru creșterea durabilă a fermelor de semi-subzistență de pe teritoriul Gal Câmpia Transilvaniei’’ respectiv „Consultanță și asistență pentru creșterea durabilă a fermelor de semi-subzistență de pe teritoriul Gal Câmpia Transilvaniei.”

Civitas Consulting angajează Asistent de proiect

By | Resurse umane | No Comments

Responsabilitati

Ocupantul postului va avea următoarele atribuții principale:
– Identificarea surselor de finanțare nerambursabilă;
– Analiza potențialilor clienți în vederea stabilirii încadrării în criteriile de eligibilitate stabilite prin Ghidul Solicitantului;
– Întocmirea dosarelor Cererilor de Finanțare în conformitate cu cerințele Ghidului Solicitantului;
– Oferirea de consultanță în derularea procedurilor de achiziție publică;
– Organizarea ședințelor de monitorizare a implementării proiectului;
– Întocmirea cererilor de plată în concordanță cu cerințele normelor de implementare stabilite de către autoritatea de management;
– Deplasări în teritoriu.

Cerinte

– Persoană organizată și serioasă, cu o capacitate de muncă în echipă bine dezvoltată;
– Gândire critică și atenție sporită la detalii;
– Capacitate de muncă în condiții de stres și termene limită impuse;
– Cunoștințe operare PC: Microsoft Office, utilizare Internet ca sursă de informație corectă;
– Experiență în consultanță pentru domeniul accesării finanțărilor nerambursabile și domeniul implementării investițiilor finanțate prin fonduri nerambursabile (Entry – Level 1 – 3 ani);
– Diplomă Manager de Proiect acreditată de Autoritatea Națională Pentru Calificare;
– Experiența în derularea procedurilor de achiziție publică constituie un avantaj, preferabil certificată de o diplomă acreditată de Autoritatea Națională Pentru Calificare;
– Experiența în domeniul analizelor financiare legate de investițiile din fonduri nerambursabile constituie un avantaj;
– Cunoașterea limbii maghiare constituie un avantaj;
– Permis de conducere categoria B (experiență minim 1 an);
– Candidatul va transmite CV actualizat în format Europass însoțit de o Scrisoare de Intenție prin care argumentează decizia de a aplica la postul disponibil, prezintă planul său de dezvoltare profesională și reliefează calitățile care îl recomandă.

Cooperativa “Lunca Somesului Mic”, antreprenorul lunii martie

By | Comunicate de presă | One Comment

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a premiat, ieri, Cooperativa “Lunca Somesului Mic”, cu titlul de “Antreprenorul lunii martie”, premiul acordat reprezentand o recunoastere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa clujeana le-a depus pentru a imbunatati viata comunitatii, aducandu-i laolalta pe toti membrii sai.

Adunand productia realizata de fiecare, membrii cooperativei au reusit sa atinga limita minima de achizitie impusa de marile lanturi de supermarketuri din Romania. Daca ar fi actionat ca producatori individuali, acesti fermieri nu ar fi reusit sa obtina acces pe o piata atat de larga si stabila.

SUA au o traditie indelungata a cooperativelor si asociatiilor care colaboreaza pentru binele echipei, reusind in acelasi timp sa aduca beneficii fiecarui membru in parte.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului isi pot concentra acum atentia asupra extinderii productiei in loc sa se preocupe de logistica, marketing si vanzarea produselor in piete. Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost gazduita de Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, un ONG care, din 1992, promoveaza dezvoltarea rurala si regionala, consolidand societatea civila din intreaga Romanie.

Programul Ambasadei intitulat “Antreprenorul lunii” este o modalitate de a aduce in prim plan extraordinara creativitate si potentialul existente aici, in Romania, de a promova persoanele si companiile care si-au asumat riscul de a se baza pe propriile forte si de a-si crea propriul drum. Acesti antreprenori locali dezvolta produse si servicii intr-o multitudine de sectoare in diverse regiuni ale Romaniei.