Cooperativa “Lunca Somesului Mic”, antreprenorul lunii martie

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a premiat, ieri, Cooperativa “Lunca Somesului Mic”, cu titlul de “Antreprenorul lunii martie”, premiul acordat reprezentand o recunoastere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa clujeana le-a depus pentru a imbunatati viata comunitatii, aducandu-i laolalta pe toti membrii sai.

Adunand productia realizata de fiecare, membrii cooperativei au reusit sa atinga limita minima de achizitie impusa de marile lanturi de supermarketuri din Romania. Daca ar fi actionat ca producatori individuali, acesti fermieri nu ar fi reusit sa obtina acces pe o piata atat de larga si stabila.

SUA au o traditie indelungata a cooperativelor si asociatiilor care colaboreaza pentru binele echipei, reusind in acelasi timp sa aduca beneficii fiecarui membru in parte.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului isi pot concentra acum atentia asupra extinderii productiei in loc sa se preocupe de logistica, marketing si vanzarea produselor in piete. Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost gazduita de Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, un ONG care, din 1992, promoveaza dezvoltarea rurala si regionala, consolidand societatea civila din intreaga Romanie.

Programul Ambasadei intitulat “Antreprenorul lunii” este o modalitate de a aduce in prim plan extraordinara creativitate si potentialul existente aici, in Romania, de a promova persoanele si companiile care si-au asumat riscul de a se baza pe propriile forte si de a-si crea propriul drum. Acesti antreprenori locali dezvolta produse si servicii intr-o multitudine de sectoare in diverse regiuni ale Romaniei.

Author ctx.admin

More posts by ctx.admin

Join the discussion One Comment

Leave a Reply